16 Ekim 2020 Cuma

"Kırmızı Oda" Dizi Analizi

 



    "Kırmızı Oda" dizisi cuma günleri TV 8 ekranlarından hayatımıza çok hızlı bir giriş yaptı. Toplum olarak diziyi sevdik, benimsedik, ekranlara kilitlenip izledik. Orada ki karakterlerle hayatı anlamaya sorgulamaya belki de kendimizi gözden geçirmeye başladık. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanarak ekranlara gelen bu dizi  çoğunlukla önemsenmeyen bir gerçeği daha herkesin suratına çarptı. "Çocukluk" döneminin insan hayatı üzerinde etkileri... 



    Gülseren Budayıcıoğlu'nun yıllardır üzerinde çalıştığı ve vurguladığı bir kavram var dizide karşımıza çıkan "Kader Motifi"... Kader motifi kavramı çocuklukta, yaşadığımız şeylerin peşimizi bırakmama durumu gibi bir şey. Hatta atalarımızdan bize  kalan görünmez miras. Kimileri için hayatı kolaylaştıran bir miras kimileri içinse daha da zorlaştıran. O kadar etkileyici ve inanılmaz bir kavram ki insanın hayatındaki şeyleri açıklamak için kader motifinin çok iyi anlaşılması gerekliymiş meğer. 

    Dizi bir psikiyatri kliniğinin Kırmızı Oda'sında geçiyor çoğunlukla. Kırmızı odamıza farklı danışanlar gelerek sorunlarını anlatıyor ve bizi hikayenin içine alarak yola devam ediyor.



    Kırmızı Oda oyuncuları arasında Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kültür Şahin, Sezin Bozacı, Baran Can Eraslan bulunuyor. Dizide birçok ünlü isim konuk oyuncu olarak yer alıyor.  Evrim Alasya, Salih Bademci ve Hande Doğandemir, Melisa Sözen, Emre Kınay konuk olan isimler arasında bulunuyorlar. Dizide Meliha karakterine Evrim Alasya, Güler karakterine Su Burcu Yazgı Coşkun, Alya karakterine Melisa Sözen hayat veriyor.

Cuma günleri TV 8'de yayınlanan bu dizi pek çok kişiyi kendine hayran bırakmış durumda. Benim izlerken sanırım en çok etkilendiğim karakter Alya, ama en çok etkilendiğim an ilk bölümler konuk olan Salih Bademci'nin Mehmet karakterini canlandırırken öfkeyi seçtiği anda kendini çok güçlü hissederek bunu kendine kalkan olarak kullanması. Sanırım markette, trafikte, sokakta, çalışma hayatında insanların her türlü şiddet ve öfke patlamalarını gördüğüm için özellikle dikkatimi çekiyor. En azından bir bölümünü izleyerek şans vermenizi tavsiye ederim.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...