26 Ağustos 2014 Salı

Kalem Etek Dikimi / Kalıbı Kumaşa Uygulama - Biçme - Birleştirme


 Bu yazımda Burda Dergisinden Kalıp Çıkarma" yı anlatmıştım.Şimdi sıra geldi onu kumaşa aktarmaya.Öncelikle kumaşı yıkıyoruz.Bunun nedeni hep annemin hüsnü kuruntuları demek isterdim ama sadece o kadar değil. :) Çekme olasılığı varsa onu önceden görüp ona göre dikmek.Sonra kumaşı ütülüyoruz ki kalıbı rahatça uygulayabilelim.




Kalıbı kumaşa iğne ile sabitliyoruz.Ondan sonra dikiş payını vererek (yaklaşık 1.5-2 cm her ihtimal için) kumaşı kesiyoruz.Etek olduğu için boyunu kendinize göre kısaltıp uzatabilirsiniz tamamen tercih meselesi.Böylece aslında iki parça gibi görünen üç parça elde ediyoruz.Nedeni ise ön parçanın dikişsiz olması sebebiyle kumaşı ikiye katlayıp kalıbı o şekilde uygulamamız.Arka parça zaten iki parça.



 Kumaşları kestikten sonra önce pensleri kapatıyoruz.Sonra kumaşları birbirine ekliyoruz.Bu arada kumaşların ters ve düz yönlerine dikkat etmeliyiz.


 Pensleri kapanan ön parça bu şekilde görünüyor.Arka iki parçayı da ön parçanın yanına ekledikten sonra kemer kısmını geçiriyoruz.


 Kemeri için eteği kullanmak istediğimiz kısımdan bel ölçümüzü alıyoruz.Ben aldığım ölçüye + 5 ekliyorum.Fazla gelirse keseriz ama eksik gelirse hiç hoş olmaz. :)


 Kumaş çizgili olduğu için keserken ve dikerken çizgilerin düzgün bir şekilde gelmesine dikkat etmeliyiz.Desenli ve çizgili kumaşlar biraz risklidir.Düz renkler çok daha rahat şekilde dikilebilir.


Eteğe yırtmaç uygulama - fermuar dikme ve bitiş hali bu serinin son yazısı olsun...:))

Keyifli Dikişler...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...