Dün akşam birden bire canım bir şeyler istedi hem hafif hem kolay hem fırında pişmiş hemde biraz doyurucu.
Evet biraz abartmış olabilirim özellikleri ama midem tam olarak bu gel-git arasında umutsuzca umut ediyordu ki beynime hükmedip attım kendimi mutfağa.Tabağa yakın çekim yaptığım için bu kadar büyük görünseler de aslında en fazla 2-3 cm lik minik lokmalar bunlar. :) İçindeki malzeme bunların büyüklüğü tamamen size kalmış.Ben 3 yaprak milföy hamurundan yaptım, tam bir tepsilik oldu.Kaşar ve salam da iri birer dilimdi.Tabağın yanındaki sosun içinde yoğurtlu taze dereotu, üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber yer almakta. :) Bu hafta da böylece biter! :)
Malzemeler:
Milföy Hamuru (İkiye bölmeyin)
Kalın Dilim Kaşar Peyniri
Kalın Dilim Salam
1 Yumurta
Çörek otu
Yapılışı:
Milföy yapraklarını hafifçe unladığınız tezgahta biraz büyüyecek şekilde açın, büyük bir dikdörtgen elde edeceksiniz.Bu dikdörtgenin alt uzun tabanına rendelenmiş ve karıştırılmış kaşar-salam ikilisini yatay şekilde yerleştirin.Sonra rula şeklinde sarıp istediğiniz büyüklükte kesin.Üzerine yumurtayı çırpıp sürün ve çörek otunu ekleyin.En fazla 15-20 dakika sonra atıştırmalıklarınız hazır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder