19 Haziran 2014 Perşembe

Basit Atıştırmalıklar - Milföy Börek


Dün akşam birden bire canım bir şeyler istedi hem hafif hem kolay hem fırında pişmiş hemde biraz doyurucu.
Evet biraz abartmış olabilirim özellikleri ama midem tam olarak bu gel-git arasında umutsuzca umut ediyordu ki beynime hükmedip attım kendimi mutfağa.Tabağa yakın çekim yaptığım için bu kadar büyük görünseler de aslında en fazla 2-3 cm lik minik lokmalar bunlar. :) İçindeki malzeme bunların büyüklüğü tamamen size kalmış.Ben 3 yaprak milföy hamurundan yaptım, tam bir tepsilik oldu.Kaşar ve salam da iri birer dilimdi.Tabağın yanındaki sosun içinde  yoğurtlu taze dereotu, üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber yer almakta. :) Bu hafta da böylece biter! :)

Malzemeler:
Milföy Hamuru (İkiye bölmeyin)
Kalın Dilim Kaşar Peyniri
Kalın Dilim Salam 
1 Yumurta 
Çörek otu 

Yapılışı:
Milföy yapraklarını hafifçe unladığınız tezgahta biraz büyüyecek şekilde açın, büyük bir dikdörtgen elde edeceksiniz.Bu dikdörtgenin alt uzun tabanına rendelenmiş ve karıştırılmış kaşar-salam ikilisini yatay şekilde yerleştirin.Sonra rula şeklinde sarıp istediğiniz büyüklükte kesin.Üzerine yumurtayı çırpıp sürün ve çörek otunu ekleyin.En fazla 15-20 dakika sonra atıştırmalıklarınız hazır.


Afiyet Olsun...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...